Meziprostor: Sad a sušárna Sazovice

Cíl práce

Cílem bakalářské práce je vytvořit návrh funkčního prostoru sadu a sušárny na ovoce se zázemím pro
účastníky na jednom místě. Klíčový je kontakt člověka s přírodou v hospodářském prostoru.
Problematika dispozice prvků je řešena několika přístupy. Součástí návrhů jsou i principy permakulturního
designu. Jedná se o soubor pravidel zacházení s jednotlivými prvky na pozemku.
Dalšími přístupy jsou například flow plan, který definuje pohyb a potřeby člověka, čímž vzniká dispozice požadovaného prostředí.
Vytvořené řešení poskytuje možnosti pro pěstování, skladování a zpracování ovocných plodů pěstovaných na pozemku. Zastřešený objekt doplňuje prostor o zázemí pro pracovníky na pozemku pro jejich dočasný pobyt a veškeré potřeby spojené s trávením času na pozemku, čímž může být například kuchyňka.


Přínosem práce je aplikace poznatků ze světa permakulturního uvažování do jednoho konkrétního pozemku tak, aby se dosáhlo nejefektivnější práce a odpočinku v rámci sezónních prací v sadu a sušárně.

– Od širších vztahů k souvislostem návrhu

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Autor

Damián Kislinger

student
Ateliér Tvorba Prostoru